Selasa, 23 Jun 2009

H1N1..

Emm tajuk ni nak kata basi, tak pulak..nak kata hangat, masih dikata lagi...ni lah kisahnya yg pagi2 ni aku rasa nak luah kot2 lah ada kekawan yg tersinggah baca blog aku nih (thanx yg respond terus dlm email makcik ek)..biase ler aku ni belajar tak tinggi mana cuma jauh dari kampung halaman adalah..hehehe..ok back to story aku rs simptom org yg terkena H1N1 ni macam hampir sama dgn pt2 yg biasa2 kena demam,batuk...so takder ker simptom yg unix sikit agar kita dpt tahun yg 'itu' adalah bawaan H1N1..na'uzubillah..minta dijauhkan yer..so kita2 org yg buat assessment dengan pt & waris pun risau sebab malangnya tiada protection ytk kami..bukan nak meraih simpati cuma bayangkanlah klu 'golongan' yg 'kuat',ada 'jenama','bijak pandai' dan 'selalu menyelamatkan insan' sajalah yg dijaga dan dipelihara oleh pihak2 berkepentingan tapi klu golongan macam kami tak der sorang pun yg nak ambik kisah kot2 ape yg terjadi sebab pt & waris ni klu ada masalah nak beli ubat/alat yang tak dibekalkan oleh hospital baru datang kat sini..bukan takut nak hampiri diaorang tp masalahnya penyakit berjangkit tak mengenal bulu roma beb..fikir2lah yer..

Jem..Jem..Jem..


Aduhai..pagi-pagi entry aku dah bunyinya macam mengeluh..tapi tak mengapa sebab aura aku hari ni warna pink..at least kena cari sesuatu macam warna-warna kekuatan kita bagi mereka yg tinggal di kwsn2 panas..yelah macam kat KUALA LUMPUR nih..pada aku tak kiralah org perempuan mmg suka tak pink,purple ker,jingga ker,hijau apple ker...janji nampak sweet gitu klu nak dress :) Hehehe saja nak bermain dengan warna-warna pagi2 ni..klu kekawan yg tinggal di luar kwsn Kuala (hehehe bukan Kuala Kangsar @ Kuala Sg Baru ek...)aku rasa boleh jer pakai warna yg aku tulis td..maksudku klu bekerja & tinggal tmpt yg kwsn yg jem teruk,klu emosi tak kawal tencennn dibuatnya dlm kereta beb!! tapi yg bagusnya, in moral sepanjang aku berada di sini (eheii baru 4 tahun jer..)jarang sangat aku dengar bunyi hon dari pemandu di jalan raya..sesak@jem macam mana pun,mencelah jugak janji jgn berlanggar! Klu bunyi gak hon tandanya org tu mintak laluan sebab nak kencing @ bini nak bersalin @ jugak nak balik cepat romen  bersama dengan bini @ laki dia...kuang kuang kuang..itu firasat makcik lah nak oi...daaaa jumpa lagi yer..

MMMA 2009

Minggu ni kira minggu yang sibuk juga baik dalam urusan kerja mahu pun peribadi..hal nak balik Melaka dan Johor dah bertunda berapa kali..minggu lepas aku ada sanggar kerja kat hotel Glory Beach Resort.Tak sempat gak balik dan aku tau mungkin bagi 1001 alasan..lantaklah..lagi pun migrain dan batuk dah mula serang aku sekarang!! So aku tak nak lah bawa virus ni kat orang2 M & J..hahaha Mr A aku tu pun aku tak kiss...hangin dia..sayang punya pasal sabo lah yer...

So balik kisah asal, Jumaat ni selain sibuk dengan Carnival Ophtal aku kena arrange kanak2 ENT yang pernah OP prosedur Koklea Implan..tadi dah buat teks ucapan utk diedit oleh Ketua Jabatan aku pastu baru di antau kat Dato'..so hope dapatlah budak2 tu on stage masa Majlis Makan Malam Amal kat DECTAR hari jumaat nanti (malam)...klu ada rezeki aku nak gak gi, tengok Datin Rosmah..hehehe..tapi tak kot sebab cik abey tak dan sampai malam tu...:)

Carnival Ophtal


Salam....

Saja aku letak 'entry' ni sebagai tajuk utama..datanglah beramai-ramai di PPUKM pada 25 dan 26 Jun 2009 sebab Jabatan Oftal ada menganjurkan Karnival Oftal..aku rasa bagus gak untuk knowledge kita boleh tahu apa-apa sahaja berkaitan kesihatan mata..actually aku dan partner aku pun ada bukak booth;atas permintaan jabatan dia orang..emmm sebarang pertanyaan tentang hal ehwal kebajikan dapatkan maklumat yang tepat sebelum operasi mata anda dilakukan!! Elakkan kekeliruan,penting!!