Selasa, 23 Jun 2009

H1N1..

Emm tajuk ni nak kata basi, tak pulak..nak kata hangat, masih dikata lagi...ni lah kisahnya yg pagi2 ni aku rasa nak luah kot2 lah ada kekawan yg tersinggah baca blog aku nih (thanx yg respond terus dlm email makcik ek)..biase ler aku ni belajar tak tinggi mana cuma jauh dari kampung halaman adalah..hehehe..ok back to story aku rs simptom org yg terkena H1N1 ni macam hampir sama dgn pt2 yg biasa2 kena demam,batuk...so takder ker simptom yg unix sikit agar kita dpt tahun yg 'itu' adalah bawaan H1N1..na'uzubillah..minta dijauhkan yer..so kita2 org yg buat assessment dengan pt & waris pun risau sebab malangnya tiada protection ytk kami..bukan nak meraih simpati cuma bayangkanlah klu 'golongan' yg 'kuat',ada 'jenama','bijak pandai' dan 'selalu menyelamatkan insan' sajalah yg dijaga dan dipelihara oleh pihak2 berkepentingan tapi klu golongan macam kami tak der sorang pun yg nak ambik kisah kot2 ape yg terjadi sebab pt & waris ni klu ada masalah nak beli ubat/alat yang tak dibekalkan oleh hospital baru datang kat sini..bukan takut nak hampiri diaorang tp masalahnya penyakit berjangkit tak mengenal bulu roma beb..fikir2lah yer..

Tiada ulasan: