Selasa, 7 Julai 2009

Keteguran..

Pagi nan indah, 4 Julai yang lepas hal ni berlaku kat kampung hasburn aku..waktu tu aku nak amek air sembahyang.Tergerak hati aku lalu aku ambillah baju2 aku dgn Mr A untuk direndam..hehe dlm ingatan aku terus ada sign 'ingat' sebab masa zaman gadis sunti dan ms dok kat kampus dulu, hujung mgu nak cuci baju rendam dulu tapi kena buat sebelum gi solat suboh..mungkin dah terbiasa tapi budaya berbeza sebenarnya..lepas solat kat luar rumah dah terang tapi angin2 sejuk dah terasa...perghh bessh la kan sebab kat kampung.Aku pun keluar rumah lepas solat tetiba nak jadi stori aku terdengar 'sound track' kat bilik air (mostly bilik air di Bt Pahat di luar rumah yerrrr)..jengjengjeng..mak ai suara mak mentua aku daaaa..ala2 jawa gitu panggilnya aku ni zila...'zila!!!! ngapanyer direndam bajuh ini..nanti dibilang susah mau bersalin!!!!!' aku nak sampuk mak ngomel lagi..habis2 aku tersengih sebab mak salah faham..mak mentua aku bilang baju jgn direndam semalaman..tak elok tu!!! Tapi aku tak sampai 15 minit punnnn..emm dengarlah aku masa tu sebab telinga aku leh lagi dgr mak punyer sound track..hehehe....aku pun balas ckp mak sebab nampak sangat dia harapkan agar aku jgn buat lagi lps ni..aku ckplah aku tak rendam mlm td..baru mak diam..pastuhh mak cakap tak nak cuci tak per kumpul saja jgn direndam..emmm..satu pengajaran yg amat berguna :)

1 ulasan:

babymummydaddy berkata...

sabau jerla..sempat lagi men"sound" org...huhuhu