Rabu, 19 Ogos 2009

Andalus dan Berstatus Bini Orang..

Wah2 sound check kot..emm biasalah dah banyak baca buku yg repek kepek, nonton 'gossip girl'..actually aku saja letak tajuk ni sebagai 1st entry hari ni..well bukanlah nak menghentam sesaper tapi waima dah tertulis sekalipun di sini aku mengharapkan agar kenalan taulan tidak menjadikan yg 'topix' ni sebagai sesuatu yg mengaibkan peribadi individu yg dikenali @ tidak dikenali..dolu2 aku sendiri tak terfikir nak kahwin usia berapa, dengan saper, bla2..yelah mungkin masa tu maseh main masak2 kot..ihikk taklah..cuma ranjau kehidupan dlm meniti sisa usia remaja aku lewat semusim yg lalu aku jumpa mcm2 'type' lelaki. yezzer...ada org kemaruk nak kahwin cepat tapi klu org yg kenal aku mgkn dia kata aku yg tak laku sebab tak lawa mcm Fasha Sanda (sekadar contoh..jgn marah )..

kuang2..best2 ayat aku kan..hakikatnya perjalanan hidup seseorang berbeza-beza,ada yg berliku,ada yg lurus,ada yg kelam,ada yg kelabu ashap..tak kurenglah dgn aku nih..tp aku tahu, bukan semua org boleh terima jodohnya lambat..tp tgk pada situasilah kot..tapi tulah aku, dapat merasai sekarang.. berkelananya hati seorang isteri apabila ada sang andalus @ bini org yang cuba bertakhta indah berseri di hati lelaki yg juga berstatus suami org..

pada aku ek, tak kiralah sapa diri kita bini org ke, tak kahwin lagi ker baik laki @ pmpn perlu ada jurang sikit dlm membina dan meneruskan perhubungan..dulu mgkn aku tak kisah sgt hal mcm ni tp bila aku kenang2 semula pengalaman bekerja dulu, banyak juga hubungan terlarang di antara mereka2 yg kebanyakannya dah beranak pinak..well kena beringat sendirilah..kalau betul kawan apalah salahnya jadi kawan kepada suami@isteri kita kan..tak der lah gossip di lain hari..tanyalah HATI ok..dahhhh...


Tiada ulasan: