Rabu, 8 Ogos 2012

Apa Citer Minggu Lepas?



Salam semua kengkawan..huhuhu..saja mak haplod dan hapdet entri kali nih untuk tatapan diri sendiri dan para kengkawan yang berkesudian menyinggah blog saya nih..urghh letih beno nak menidokan anak-anak saya nih..akhirnya saya berjaya juga menidokan budak-budak nih dengan mengalunkan lagu kanak-kanak..haha gasaklah ko makcik..aku ada,ko ada? Sebenarnya saya ni lebih terkenang insiden minggu lepas semasa kami sefamili menginap jap kat Hotel Smart kat Tasik Permaisuri..kesian kat bebudak dua orang nielah..hari kedua di SH dengan tak disangka berlaku kejadian blackout! Patutlah instinct saya beria-ia nak berbuka puasa kat kedai makan Mak Siti, kalau tak bergolaplah kami meraba makanan dalam pinggan..nyehnyeh..kisahnya lepas kami habis berbuka,baliklah kami ke hotel..mak ai hampir tiga hingga empat deret kedai kat kawasan tuh bergelap..termasuklah tempat yang kami inap tuh..sampai kat reception saya dimaklumkan blackout sejak jam 6pm..saya ni diam tak  dapat nak komen apalah kan..cuma dalam hati riso gak,jam berapalah  boleh ada lampu nanti..pendek stori,kami sempat keluar cari barang-barang makanan kat kedi Speedmart dan check in semula jam 11pm tapi karen masih tarak! Habislah..bergelap dan melalaklah budak-budak nih nanti..ermmm maknya sangka dan riso lebeh sudah..berkinja melompat di bawah sinar lilin anak-anak saya malam tuh..puas en suami memujuk supaya bebudak nih tido sebab masa dah terus berlalu tapi anak-anak heppi sesangat..hangin apa malam tuh tidaklah saya tahu.iskk..isk...end last tiba tiba kakak muntah banyak sebab banyak berjimnastik atas bed dengan diknya..geramnya mak...mana taknya segala bahan kunyahan di kedai makan Mak Siti semuanya dikeluarkan! Jam dah kul 2 pagi tapi karen tak tiba-tiba lagi..akhirnya lepas saya cuci apa-apa yang patut, intai intai bebudak..orhh dah tido rupanyer..yang best tu..saya terjaga dulu jam 4am masa tuh..terus minta en suami pergi kedai mamak untuk beli makanan untuk bersahur..sebenarnya perut teringin nak makan mee mamak..tengok anak-anak berpeluh-peluh rambut dan badannya..eh eh stay cool korang yer..baik abahnya pergi, kakak terjaga! tersentak jantung saya sebab budak nih bangun mengejut! Katanya nak minum dan ngadu pening..eh..eh..kecik-kecik dah tahu rasa pening yer...rupa-rupanyer kakak muntah macam air terjun tiba-tiba kat badan saya dan saya dengan terkejut badak jugak tetiba lampu menyala!! rasa macam ada connection antara muntah dengan karen tuh..hihihi..kebetulan agaknya..kakaklah orang yang heppi pagi tuh terus dia cakap,mama asyang ekon..anashh! pandailah ko nak..sayalah yang hampeh pagi-pagi membasuh lagi muntah anak..ishh banyaknya muntah...sampai la ni saya teringat insiden muntah dan blackout minggu lepas..hareeee sungguh!!

Tiada ulasan: