Khamis, 20 September 2012

Demam Terkejut, Aku Ker?


Kakak dalam trolli..bersiaran kami di Giant Batu 9, Cheras pada hari cuti umum baru-baru ni..


Gambau kakak lagi..eh..eh..dak Cerap mana ek? Hehe..tertinggal dalam kereta masa tuh..rupa-rupanya ada 'petanda' daaaa...


Sempat lensa tab mama 'shoot' ke dalam trolli..apa barang daaaa...bekalan daripada rumah untuk bebudak selepas bermain sakan..sebelum tu membeli belah jap kat Giant..


Taraaaa...gambau dak Cerap selepas insiden yang tak kusangka-sangka..Allah dah tulis di langit kirmizi tapi mama yang khilaf!!




Kawasan 'playland' tempat anak-anak bermain..awal pagi masa tuh..seronok sangat kemain..mama relis jap..kehkehkeh..


Masih lagi asyek bermain..cayer tak yang dak Cerap dan dak Kina dok kat dalam kereta tuh hampir sejam??? Tak kasek anak orang lain can pun..haha..jiwa kering anak-anak aku nih...ikut sapa ek??


Pic ni kira pic last saya ambik dan tak tergamak nak jejak kat kawasan nih lagi sebab dah trauma!! 
Mana taknya, dak Cerap punyer aksi lasak bengongnya boleh melompat keluar!! Geram dan terkejut    monkey la saya sebab dak Cerap jatuh suddenly beb!! Tinggi tak tinggi, rendah tak rendah..maw tak terkesima maknya sampai hari nih..marmar kat situ yang pecah, mujur kepala anak aku tak pecah..tapi berderap ar bunyi kepala!!! Salah saya yang jeling jap kat dak Kina yang merengek nak makan bubur lagi..memang saya tergamam tapi sempat paut pada kaki sendiri untuk tahan perut dak Cerap..

Nota Diari 1: 

Sampai ke saat papan komputer ni diketuk, saya rasa trauma sebab menyaksikan anak sendiri jatuh daripada permainan tersebut..nasib dia jatuh secara mengiring tapi benjoi ar!! Aksi saya menyelamat dan memeluk dia jangan cakap..menangis weh saya dengan anak..huhuhu..saya tunggu lebih daripada 24 jam, kot-kot dak Cerap muntah loya ker apa ker..alhamdulillah setakat taim sekarang belum ada apa-apa tanda..selepas insiden tu, kat rumah memang dia diam muncung jew..jalan pon huyung hayang..pening kot..sobsobsob..kesian kau nak..maafkan mama!!!

Nota Diari 2:

Disebabkan anak punya hal, saya lak yang demam..selesema pun ada..migrain pun ada..dua tiga hari ni malas pulak nak hapdet belog nih...

Sekian, tata

** ___ **

Tiada ulasan: