Khamis, 13 September 2012

Menu Ringkas 5.30 pagi


2 kiub pati lembu (perisa jenama mana-mana boleh cuber yer..)
Serbuk lada hitam (saya guna made TESCO sebab itu yang ada kat rumah..)


Tadaaaaaaaaaaaaa...tambahkan telur goreng yang dicincang....nyummmi
**Bubur Nasi Daging Bertelur**

Saya ni memang pemalas kalau dah tak tahu nak masak apa terutama bila celik  mata..dah terjaga awal, terus fikir masak bubur daging jew, seringkas mungkin! ...ahahhh boleh juga lunch box untuk anak-anak kat rumah pengasuhnya nanti..Bahan-bahan untuk dimasak, pastikan semuanya ada..so, go ajelah..kakak dan adik pun ngap, en. hasben pun dah sarap seawal 6.00 pagi..siap lawan dengan air kopi..so untuk label jom ke dapur kali ni, mak tak guna banyak pun bahan..daging lembu tu mak rebus dulu tau, agak-agak dah lembut bolehlah padamkan apinya..kendian campurkan kat piok nasik yang tengah mengelegak..pastikan dalam mengelegak tuh dah dicampakkan kiub pati knorr, mesra-mesrakanlah dia yer..bila dah adunkan kesemua bahan, agak-agak sedap mata memandang kat nasik tu dah ngembang masak ke belum so bolehlah dihidang dengan telur goreng ke..aksesori lain tak sempat campak..ikut dan jew..nak cepat gi kije, kang jem!!

Tiada ulasan: