Selasa, 9 Oktober 2012

Jangan Dikenang Lagi


Ha ha puyusss jew post Mama Rocky kat atas ek..sedihnya emosi tetengahari buter nih..upss orang lain dah cari makanan buat penyumbat perut..kalau zaman anak dara mungkinlah ayat-ayat ni berlegau-legau dalam kepala hotak kan?? Yelah sehengat zaman kampus MR dollu, pernahlah membuatkan jijaka Melayu Terakhir menitiskan air mata sebab MR ni menolak permintaannya untuk menjadi couple!! Sudahlah.....malu gak kalau terkenang..mana taknya, sehari je 'bercouple'!! Alasan MR mungkin ngengada; saya tak reti nak bercintun, nanti abah saya marah!! Kuah kuah kuah..si dia pun dah selamat bernikah dengan gadis pilihan keluarganya masa kami sama-sama final year..agaknya cara nak membalas dendam kat MR kot..ke dah tiba jodoh dia awal..ha ha..laris jugek mamat tuh yer..mata MR naik atas neh...

Upps bukan terkenang kat laki horang tapi semua-semua ni MR dah sembang-sembang dengan cik hasben MR..cik hasben boleh cakap, kenapalah dia sendiri tak jumpa MR kat cafe Fajar Bakti 11 tahun lepas ..kalau tak dia dah lama nak selamatkan mamat teady bear tuh!!! Bangang punya statement...hanya sebab nak selamatkan air mata seorang lelaki konon..dah hati tak boleh terima nak kata apa..memang MR senegeri dengan mamat TB tuh tapi MR ni dah lah masa tuh sibuk nak catat minit-minit PURNAMA kau pulak sebuk nak ajak aku dating..pe hal??? Fuhhhhh..tapi mamat ni memang baik, pandai masak, cakap bersopan..tapi sayangnya hatiku tak tertawan jugak..

Mungkin sebab MR pernah kiciwakan hatinya, maka jodoh MR lewat..doa orang kot..nak buat macam mana..MR tak memilih pasangan..cuma kena pilih tang agama dan kedudukan kewangan serta bukan jenis pendamping gaY..wo wo..kena make sure sebab realitinya hidup MR berada di kota besau yang serba metropolitan..ha ha..dalam lewat-lewat umur, mungkin dah tiba jodohku dengan en Hasben MR nih..sama-sama keras kepala dah pernah rasa konpiden ke tak dengan somebody untuk fall in love ke episod seterusnya..

Ada hikmahnya hijab kami berdua tak dibuka semasa di bumi Minden, Penang..kalau tak bersepah-sepahlah muka kami kat cafe Permai, tasik Aman Damai, Shopping complex Bukit Jambul..ke kat PPSK sebelum masuk kelas..cinta kampus kalau bawa ke tali perkahwinan tak apalah..kalau tak..dalam kelambulah nanges oiiii...

Nota Diari : Rasa Nak Sambung Belajar..

Tiada ulasan: