Selasa, 6 November 2012

Kau Ada, Aku Pun Ada..




MR suker bercakap pasal kewangan..
bukan nak sangat jadi jutawan atau kayawan..idoklah yer..cuma MR suka amalkan tabiat berjimat cermat, simple je dengan kumpul duit seleng..mujur sikap kumpul ni ada juga pada diri en. hasben ku itu..syukur-syukur..hope sesangat anak dara dan teruna dapat ikut habit kami..MR tak naklah tunjuk note RM dalam tiga-tiga pic kat atas tuh sebab kang ada yang tumbuk meja lak tak pasal-pasal..ha ha..korang lagi banyak kan..aku tau punyer..baguskan menabung? Pic yang atas sekali tuh account book dak akak dengan adik..MR open masa diaorang setat umor 1 bulan..kadang-kadang RM50 kadang-kadang RM100 tapi kalau ada extra lagi MR tokok lagi..tengok keadaan..kang tak bergerak lak ASB aku wehhhh
So far, duit syiling yang terkumpul MR dah split jadi duit kertas untuk tujuan lain..seperti beli barang dapur yang kuantitinya banyak..kalo siket jer nak beli,idakler MR tukau..guna jer duit seleng tuh..sampul duit raya yang lepas jangan dibuang gituw jer..ada pekdahnyer taw..boleh asing duit untuk bayau bil bagai..dah simpan jangan lupa lak, kang toyol lak datang ambek..ha ha ha..jangan terkena sudah..
SELAMAT MENABUNG..

Tiada ulasan: