Isnin, 24 Disember 2012

Dajalnya Facebook

orang kata, pasal mulut santan binasa
pasal FB punyal hal hubungan jadi kecoh..boleh jadi cerai berai..tapi bukan pada diriku lah..simpang kawww

insiden ni, memang terjadi pada diriku..
nak buat macam mana, kalau dah TERLUPA nak log out jawabnya daripada tak berlaku, nak berlaku jugak..kecoh betul (mungkinlah kot)..

mujur encek suami tak berFB mungkin sebab dia pun ada alasan terbaik kenapa tak aktifkan akaunnya semula..faham benar dengan perangainya dan apatah lagi dengan kerjanya..terlalu tipis untuk on FB..wooo..wajar dicontohi..hihi

apalah erti 'unfriend'? terasa ke kau? nak buat macam mana? dah komputer aku kena hackers, jo on dah meniarap masuk bilik ni wei!!!!

sebab FB kita nak terasa atau sensitif..tak apalah..sama ada kita 'like' ke, 'tag' orang jadi sahabat kita ke..terpulanglah sama ada kita menerima atau diterima..yang pasti sejak beberapa bulan yang lalu MR tak setegar macam dulu-dulu on berwalking FB..cukuplah saluran dalam blog ni..he he..

cuma itulah...tergerak nak on, late friday..my list friend why short ar??? why? why?

sesiapa yang di luar sana, terimalah hakikat..FB ni hasil permainan tangan yahudi..ada pro dan kontra kalau kita memandang sudut ukhuwah atau hubungan silaturahim..buruk kita lakukan padanya, buruklah hasil yang kita dapat. contohnya, kekasih lama pun boleh cari semula dalam FB..pastu terbit rasa hati untuk saling hubungi, kendian timbul lak rasa ingin mencintai dan dicintai semula..kan tak haru biru institusi rumahtangga! contohlah.....

takpalah, kalau tak friend dalam maya secara realiti kita semua boleh keep in touch, terpulang! mama tak kisah.....

Nota Diari : Menulis lebih baik, hilang tension!!

Tiada ulasan: