Rabu, 26 Disember 2012

Kalau Aku Suri Rumah?


hujung tahun, makin sibuk namun diri ini akan memastikan jari-jemariku terus menari sambil hati meluah dan terus meluah di alam maya..bukan nak menyewelkan diri apatah lagi meroyan..huah huah..

kalau yang bekerja, sebelum 2013 nak pastikan PENCAPAIAN sepanjang 2012 diupgradekan dalam sistem majikan. almaklum, barulah dapat tengok hasilnya..woooo

tapi, hari ini 26 Disember 2012..mama tak hengin nak bebel pasal kerja di pejabat tapi mama nak berangan apa yang mama nak lakukan ANDAI jadi suri rumahtangga sepenuh masa!! apa akan BERLAKU dan TERJADI jika MR tak kerja?

Apa yang akan saya lakukan jika jadi suri rumahtangga sepenuh masa..

* bekerja dari rumahlah! 
bestnya...time ni segala cerpen dan nukilan akan segera disiapkan!!

* akan memastikan rumah langsung 'clear' tak dak habuk..hui hui hui..
setiap 1 jam akan kupastikan tiada habuk di dalam rumah. wooo

* belajar memasak dan terus belajar!
boring ar kalau lauk yang sama..al-maklum kita ni bekerja. tunggu hujung minggu baru nak masak..tapi tak tentu jugak sebab hari bekerja pun kena masak!! sobsobsob...penat  mak nyah...

* 2 kali dalam sebulan akan memanjakan diri di SPA atau lakukan facial muka
ceh ceh ceh..no komen

* akan 'cipta' tumbuhan hidroponik kat belakang rumah
selain dapat menjimatkan wang saku, dapatlah juga beriadah sekeluarga..

* drive thru ke masjid atau ke perpustakaan bersama my kids!
2 tempat ni saat bermanfaat kepada diriku sebab bebudak nih boleh melepak sesama dengan mak dia...tidaklah memerap kat rumah, sekurang-kurangnya dapat hilangkan boring..

*


*


*


apa lagi arrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tiada ulasan: