Selasa, 26 Februari 2013

Semalam di Kuala Lumpur



al-kisahnya pada 23 haribulan yang lepas, dengan terukir sejarahnya daku telah membawa seluruh ahli keluargaku pergi ke perpustakaan kanak-kanak kuala lumpur..mau tak terkejutnya dibuatnya sebab yelah kan dah hampir 8 tahun di kL tak tahu menahu kewujudan perpustakaan kanak-kanak di sini. sedikit teruk jugaklah saya ni..wooo

berlokasi betul-betul di hadapan dataran merdeka..saya pun dah daftar ahli perpustakaan kuala lumpur selain ahli perpustakaan negeriku sendiri..yooo rindu mak zaman sunti dulu..my life ketika era form six dulu banyak dibazirkan masa untuk telaah buku di library sahaja..terpaksa jadi minah buku, untuk tambah ilmu dan maklumat..dolu-dolu, sayalah..orang lain saya tak tahu..kalau nak cari maklumat satu buku tak cukup..nasib library tak boleh tidur kalau tak berkampunglah mak kat situ nak...hiiiii

so sekarang, mak nak didik bebudak ni agar mencintai dunia buku sedari kecil lagi..kat rumah, baca tu baca juga tapi kat library suasana keperpustakaannya lain..bau buku jer kauuuuu..mau sawan babi dibuatnya..kohkohkoh....

dapat lak dak cerap..bukan duduk kat bangku, bangku dok kat badan dia..yang bestnya tu, silent tak nampak pun ditampal di dinding..hanya muncung-muncung makcik jer yang dok kat kaunter library yang terlebih bunyi..kena paham sendirilah ye mak? ater mak dia yang excited nak bawa anaknya masuk perpustakaan..opppss, library ni atas umur 4 tahun kena daftar, bawah 4 tahun tak yah..

hati mak gembira sangat sebabnya cahaya kegembiraan jelas terpancar di wajar ainur dan asyraf..sebabnya banyak gambar berwarna yang ada di library!!

nota diari: membaca jambatan ilmu

Tiada ulasan: