Jumaat, 13 September 2013

Sejarah Mengidam..muihihihi ")

Kredit foto to fizgraphic dot.com

salam pagi jumaat
syukur alhamdulillah sangat-sangat, masih lagi diberi kesempatan olehNya untuk terus bernafas!

mama rocky ni kalau dah tiba gian mian nak menulis macam ni gamaknya.
ambil semangat dulu sebelum serius work yang wajib (eh macam tu lak..kihkih..)

tapi ni sebenarnya entri yang mama rocky dah siap taip malam tadi
dak cerap pulak ganggu, mahu diusap-usap lak kakinya supaya lena tidur..ok layan sajalah

mr yakin, setiap ibu yang pernah melalui zaman mengandung pasti merasai feel mengidam kan? what???
ada yang seronok dan ada juga yang tidak seronok mendengarnya!
sabar sajalah ibu-ibu ni..dah beranak pinak pun masih ada lagi rasa mengidam..kahhh..
syukurlah kalau ada yang rasa macam biasa, tiada melalui morning sickness..
tapi bertuah badan wanita mengandung itu jika hasbennya pula yang mengidam!

antara pengalaman mr dalam hey ni..emm..mungkin tak teruk mana dan tak kurang mana
dari dak kina sampai bakal nombor 3 ni, morning sickness tak rasa tapi melaluinya saat 12 tengah malam! wah...sungguh bersabar hati ni sebenaunya..

lagi..anak pertama dan yang dalam perut ni..hebat dan kesabaran wak ajis sangat teruji weh..mr tak leh dekat dan rapat-rapat dengannya! masam sungguh!!! loya mak ni...nak buat macam mana, bukan dibuat-buat kau...minyak wangi dia pun mak tak boleh bau..sobsobsob

dan yang terkini, hebatnya penangan budak dalam perut sampai terhabis duit mama rocky...haha memang cepat jemu dengan satu-satu jenama sabun mandian..mama bosan..mama bosan!!! jadinya mr akan beli sabun mandian ikut suka hatilah mr lah asalkan wangi tapi kalau dah bosan, beli lain lagi!

eii..biarlah daku coret di sini juga untuk keabadian cintaku sepanjang pengalaman berpregnant..ishh selesa betul cik hasben setiap kali mr preg..mana taknya, mr mesti kena drive kereta, tak boleh jadi co-driver atau penumpang belakang..nanti automatic muntah kekuningan akan tersembur...eiiii dirty u...

ok..mama nak stop kat sini..
nanti mama nak print buat scrap book..nyehhhh

Tiada ulasan: