Rabu, 9 Oktober 2013

Projek Deko Lagi...




wah..sekali lagi mama rocky nak sharing tentang projek deko atau kata manisnya hasil tangan cik hasben tersayang..DIY lagilah kau..cik hasben daku ni memang pantang nampak tanah ada sikit kat belakang rumah..habis disuntukkan untuk kegunaannya!

see, inilah dia stor utama alat-alat atau barang teknikal cik hasben..segala barang tukang bagai ada di dalam, simen pun ada tau! stor di dalam rumah ada, tapi cik hasben buat tak besar mana, memang ngam-ngam ho untuk peralatan barang dapur yang kurang digunakan oleh isterinya ni..eiiii ") 

memang mama rocky nampak segala atau setiap inci yang digunapakai adalah lebihan bahan semasa menukang rumah kami tahun lepas..gigih tau cik hasben saya menukang..zink biru tu lebihan atap kat depan rumah..kayu untuk buat rangka tu pun adalah lebihan semasa nak naikkan atap..cik hasben cakap tu kayu 18..oho, baru mama rocky tau..kayu saiz halus..padanlah.....

memang ada gunanya stor extra ni..taklah kita bercampur barang..senang nak cari satu tempat...yang penting, jika di luar rumah, cik hasben saya kuncikan dengan mangga! walaupun barang-barang tukang tapi mau sayat hati kalau hilang...

ok, nanti kita kongsi lagi apa-apa stori tentang projek deko ye ")

*tATa*


4 ulasan:

BAHIYAH AMANI berkata...

Untung le Zaila, suami jenis rajin bertukang. Kalo nak upah orang buat tu dah ribu riban dah tuh. :)

Mama Rocky! berkata...

Kak Bai..untung jugak mata ni yang terpaksa berkorban tengok barang-barang tukangnya yang bersepah-sepah..kenalah tolong dok mengemas sekali kalau nak clear cepat..ciss ")

cik hani berkata...

husband gigih jugak nak hiaskan rumah ye..untung!

saya xde stor, so barang suami simpan di rak sahaja

Mama Rocky! berkata...

cik hani: extra stor tu..stor yg dalam rumah dah dirembat oleh akak..kohhh