Rabu, 13 November 2013

17 Item Perlu Ada Dalam Beg Bunga Coklatku


salam sayang semua
hari ni mama rocky nak post entri tentang barang-barang atau item yang ada
dalam kehidupan seorang wanita
(pehhh bunyinya amat meluatkan, ampun yer!)

i'm not sure kat orang atau wanita lain
yang pastinya, mama ni ada mengasingkan benda-benda alah ni dalam beg comel yang berasingan daripada nampak berserabut bercampur aduk dengan barang-barang yang lain. almaklumlah, lately mama tak guna handbeg gi kijo..hanya pakai beg sandang je macam nak gi sekolah ")

17 item..
emm dah cukup banyak tuh
wajibun ada minyak geliga dan minyak cap kapak..kot-kot ada time kecemasan melanda kami anak beranak ni hah..vicks pun kena ada..bukan untuk si tua jer, anak-anak meragam tenyehkan ajer..mama dah tak guna lagi minyak yuyi..isunya tak berkesudahan..ntahlah..

sabun ketul dari hotel dan shower gel pun bantai campak..senang dalam bentuk kit! sewing kit pun ada tau..kot-kot seluau ada yang terkoyak ke atau kancing baju tercabut ke..boleh standby ye tak?

oh ye..tisu wipes pun mama tak leh pandang sepi gitew, harus ada kaw..bukan untuk cuci bontot yer, ni hah kalau budak-budak kecik makan ater kadang-kadang terlepas gak controlnya..hah, bagi yang dewasa pun boleh guna..multi purposelah..yang lain-lain tu macam gunting, sepit seketul, pin baju baby, celak dan gincu serta losyen muka harus ada..pencuci muka jer tak ada sebabnya dah habis..mama guna safi jer..dan lagi gola-gola dan getah rambut pun jangan dilupa!

okeh bebeh..enough my stori today..
semoga u olls bergembira dengan keluarga tercinta hari ni yer!




Tiada ulasan: