Isnin, 11 November 2013

Kisah Dari Dapur- Episod 2


Salam hari Isnin semua
dah petang, baru mama sempat post entri ni
simpan dari minggu lepas
tapi disebabkan kesibukan peribadi dan kerja kerji
maka takleh mama ni lelama sangat ngadap blog

untuk pengetahuan dan korang yang memang tak nak tahu
mama ni dah terkena angin meroyan
mengemas, mengemas dan mengemas lagi
tapi seyes sehhh
tempat mama melompat dan berjoget ni 
terutama di dapur
very simple dimple
taklah hebat mana nak oi

nak-nak lagi 
bila perot memboyot
kaw nak membongkok ater nak bangun semula
mau tak berminit gagahkan diri
ceh..cakap macamlah awak tu ngandung sorang
kahhh
mak ni umur dah meningkat
urat dah banyak putus
so, energy tu tak sama macam orang beranak pes taim

eh..eh..
lari jauh ke laut selat melaka lak
bicara wanita hari nak soksek hal ehwal dapur

jom layan, tak mau layan sila pergi dot..dot..dot
kehkehkeh


bersesuaian dengan fizikal mama takat masa ni
sesuai sangat rempah ratus ni semua 
berada di atas table top
bekas beras, bekas bawang, 3 bekas serangkai (garam, kunyit, asam jawa) dan rempah ratus utama WAJIB berada di situ..bunyi-bunyi macam ada can nak berubah lokasi jew..kalau ada sapa yang perasan dalam entri Dapurku Dilanggar Todak sebelum ni ada tunjuk yang bekas-bekas rempah bagai tu mama letak kat bawah table top..
la ni, mama tak larat nak oi..rombak lagi untuk kemudahan mama
mama suka yang simple, ringkas dan mudah dicapai..gitew



see kowang
simple dimple gilers mama punya trend kan organize barang-barang?
serendah diri, lagi sekali seyes no colouring beautiful
wuahwuahwuah
yang ada tulah, tag tu jer bertukau stiker
guna apa yang ada, sejak ada rumah dan tangga.. ")



yang ni, DIY yang baru dilakukan
hasil penyelidikan pantas dan cepat di blog kenkawan tersayang
mama bangga bila tengok
kenkawan semua mempunyai planning untuk organize dapo 
setidaknya memberi tips kepada kita sebagai ibu dan wanita yang memang kena ke dapur selalu! oh dapo..cakap tentangnya, sampai bila tak sudah!!!

sekian my stori ")

6 ulasan:

yuyuy akley berkata...

Seronokkan buat label.. Sy pun dok syok buat label skarang.. Leh la jengah tgk cara sy diy hihi

Azrina berkata...

kemas..suka nengok. keep it up sis ;)

Mama Rocky! berkata...

yuyuy dan azrina, thanks u olls.. ")

cik hani berkata...

Seronok kalau dapur kemas

Petak Bunga berkata...

gud job

Fizah berkata...

dah label nak guna pun sonang kan :)