Selasa, 7 Januari 2014

pROjEK DIY waLL outsider luar rumah






salam sayang semua
genap seminggu di tahun 2014
heppi new year geng!!

mama rocky tak sempat nak sharing ape-ape lately ni
balik-balik stori rumah, anak, kerja, dan ntah-ntah ape lagi
yang pasti mr tak pernah jemu dengan ini semua
dah nama kehidupan!

seriuos
tengah counting day, tinggal 2 bulan lebih nak beranak
harap-harap ngak apa-apa berlaku seh..
doakan agar semuanya selamat yer..insyaAllah

sambil-sambil tu mr jadi peneman setia {eiii..tu pun nak cakap.. ")}
kepada sang suami
percaya atau tak
punya berkurun nak menyetelkan tempat parkir kereta kedua
kat depan rumah kami
cehhhh konon nak guna sebaiknya tanah sekangkang kera tu
asalnya memang tak rata
jadiknya bapak kepada kinah dan cerap ni pi lah 
merata cari batu bata yang dibuang oleh projek-projek perumahan
di sekitar rumah kami
mana tak tahan nak...
projek kami ni hujung minggu jer
cik hasben siapkan dengan gigihnya 
dengan bertekadkan azam tahun baru!
akhirnya petang 31 disember 2013
dapatlah siap dengan cat-cat sekali..letih woooo

kakak sibuk menyapu batu-batu kecil
cerap dengan ayahnya pulak memandang apa lah tu
see..
sempoi je kan laman rumah kami
tak lah besau bagai-bagai
kami buat ikut bajet mampu daya
baru dua tahun duduk, rander rumah dah berlumut dek selalu kena air..
tu pun cik ajiz ada hati nak reno lagi rander pakai batu kerikil
katanya kat area selayang ada kedai tengah promosi
ntah ye ke tak, tunggu aje..

nanti stori lagi yer..

1 ulasan:

Fizah berkata...

gigih berkebun kak...hihi :))